Пармезан (фр. parmesan, оригінальна назва Парміджано-Реджано, італ. Parmigiano-Reggiano, тобто «пармський-реджийский») — італійський сорт твердого сиру довгого дозрівання, відзначений знаком якості DOP (Denominazione di Origine Protetta — найменування, захищене за походженням). Текстура ламка, сир з нерівним зрізом, кришиться при нарізуванні. Смак ніжний, з пікантним присмаком.Пармезан вживається як самостійне блюдо або використовується у вигляді добавок до пасти, піци, супів і салатів, його також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романьї парміджано часто їдять з грушами і волоськими горіхами в кінці трапези.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Вага | 1000 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 038 ₴/кг